

4 sdb serbuk koko
175g gula
6 biji telur
80ml air
80ml minyak jagung
Cara-cara:
1. Campur dan pukul kesemua bahan kecuali minyak selama 4 minit dgn kelajuan sederhana.
2. Masukkan minyak dan pukul selama 1 minit dengan kelajuan rendah.
3. Masukkan ke dalam loyang.
4. Bakar pada suhu 180C selama 50 - 60 minit (bergantung pada oven masing-masing) sehingga masak.
Topping ganache:
Campurkan whipping cream & coklat masakan. Sukatan aku tak ingat pasal aku tak sukat pun. Aku main agak-agak aje.
** Kek ini untuk harijadi abah aku pada 3 Jun yg lalu. Buat untuk anak-anak buah yg ramai tu makan. Tak sempat nak deco apa-apa dah kena serbu... hehehe.
salam anna,
ReplyDeleteseronok masak kalau hasilnya habis diserbu..kan? hihihi
nampak cantik menjadi kek tu. akak ni kalau buat kek kejap jadi kejap tak jadi...
p/s: hubby keluar kan..semoga segala urusan dipermudahkan ALLAH SWT.
Hi Anna, I bumped into your website when I was looking for receipe for bahulu via google image :)
ReplyDeleteI really like your sponge cakes receipe, it look s simple and the cake look yummy, hope i can try to bake that somedays. thanks for sharing, i'll be visiting your website soon.